راهنمای لیست داروها و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای سفر اربعین
(ویژه موکب هایی که دارای بخش ارائه خدمات درمانی هستند)
لیست داروها و تجهیزاتی که در ذیل آمده است، برای مجموعه هایی آماده شده است که دارای یک تیم پزشکی از پزشک و پرستار متخصص میباشند که به طور شبانه روزی به مدت ده روز و به صورت شیفتی قصد ارائه خدمات پزشکی به زائران اربعین را داشته باشند.
بدیهی است بقیه مجموعه ها متناسب با ظرفیت نیروی انسانی و مدت زمانی که در روز اقدام به ارائه خدمات پزشکی می نمایند، میبایست لیست دارویی را برای خود تعدیل نمایند. در این راستا نکات ذیل برای تعدیل لیست و هماهنگ کردن آن با شرایط مجموعه های متفاوت پیشنهاد میگردد:
۱ – در صورتی که قادر به جورکردن وسایل احیاء نبودید داروهای مرتبط با سی پی آر و کلیه آنتی بیوتیک های تزریقی را از لیست خود حذف نمایید.
۲ – در صورتی که در موکب ارائه خدمات پزشکی از نیروی علوم پزشکی برخوردارید ولی فاقد نیروی پزشک هستید کلیه داروهای تزریقی و وسایل تخصصی را حذف نمایید و صرفا به دادن داروهای ساده در دسترس از جمله مسکنها و داروهای گوارشی بسنده نمایید و فقط تجهیزات مرتبط با پانسمان را تهیه نمایید.
۳ – در صورتی که از نیروی انسانی تخصصی در فضای موکب برخوردارید ولی میزان ساعت ارائه خدمات شما ۱۲ الی ۱۸ ساعت است، یک دوم تا یک سوم لیست موجود را تهیه نمایید.
۴ – در صورتی که نیروی انسانی شما محدود و میزان ساعات ارائه خدمات شما نیز محدود است یا فضای کمی در اختیار دارید یک پنجم یا یک ششم لیست را تهیه فرمایید. همچنین تجهیزات تخصصی احیاء را نیز از لیست خود حذف نمایید.